Saturday, August 4, 2012

Tavuk Galantin Tarifi

Malzemeler


  • 500 gr yağsız sığır eti kıyması

  • 180 gr dana eti kıyması

  • 180 gr hindi göğsü kıyması

  • 180 gr yağsız dana eti kıyması

  • 125 gr İtalyan jambonu kıyması

  • 60 gr kabukları soyulmuş Antep fıstığı

  • 1 yumurta

  • 30 gr siyah yer mantarı, ince dilimlenmiş (isteğe bağlı)

  • Tuz ve taze öğütülmüş karabiber

  • 1 tavuk, kemiksiz, yaklaşık 2 kg

  • 1 soğan, ikiye kesilmiş

  • 1 havuç, üçe kesilmiş

  • 1 kereviz sapı, üçe kesilmiş

  • 2 dal maydanoz

  • 7-8 biber tanesi

  • 1 tavuk bulyon

  • 2 jelatin

  • yarım limonun suyu


Bütün kıyma çeşitlerini geniş bir kaba koyun. Fıstık, yumurta ve eğer kullanıyorsanız, yer mantarı iie karıştırın. Tuz ve karabiber serpin. Kemiksiz tavuğu karışımla doldurup boyun ve mide çukurlarını iğne iplikle dikin. Ellerinizle dikdörtgen şekli verin. Peynir yapımında kullanılan bir bez parçasına ipiyle bağlayın. Geniş bir tencerede, orta hararetli ateşte tuzlu su ısıtın. Soğan, havuç, kereviz, maydanoz, biber taneleri ve bulyonu koyun.  Su kaynadığında dikkatli bir şekilde doldurulmuş tavuğu suyun içine koyun ve kısık ateşte 1.5 saat kaynatın. Ateşten alın ve suyunu süzün. Üzerindeki bezi çıkarın ve daha çok ortalarına koymak suretiyle iki tepsiye yerleştirin. Soğuduğunda buzdolabına koyun, ağırlık hâlâ tepsinin ortasında olmalı. 12 saat buzdolabında bekletin. Bu sırada, jelatini paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın. Jelatin sıvı durumdayken limon suyunu eklemeyi unutmayın. Jelatini çok ince dilimleyin ve servis tabağına koyup servis yapın.


Benzer Tarifler:


No comments:

Post a Comment