Saturday, August 4, 2012

SOYA SOSLU BAMYA



MALZEMELER

250 gr. kuşbaşı tavuk eti

3 çorba kaşığı margarin

1 adet soğan

2 adet domates

500 gr. bamya

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çorba kaşığı haşlanmış bulgur

1 çorba kaşığı nane

tuz

NOT: Nohutu akşamdan ıslatın. Yemeği yapmaya başlamadan önce haşlayın.

YAPILIŞI:

Margarini tencereye koyun, tavukları, yemeklik doğranmış soğanı ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Birkaç dakika çevirin, sonra 2 su bardağı suyu ve tuzu ilave edin. 5 dakika kaynatın daha sonra nohut ve bulguru ekleyin. 10 dakika daha pişirip tencereyi ateşten alın. Nane ve limonu ekleyip servis yapın.

YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)

No comments:

Post a Comment