Thursday, August 9, 2012

Dövme Pilavı Tarifi













Dövme Pilavı


MALZEMELER

 

Dövme 2 su bardagi 360 gram

Nohut 1/3 su bardagi  60 gram

Su 4 1/2 su bardagi  900 gram

Koyun eti (kemiksiz)  500 gram

Tuz 2 1/6 tatli kasigi 15 gram

Margarin 6 yemek kasigi  60 gram

YAPILIŞI

Dövme ve nohutu yika, aksamdan hacimlerinin iki kati su ile ayri ayri islat.

Eti 4 santimetreküp irilikte dogra, nohutla birlikte tencereye koy, yarma

ve nohutun islatma sularini kullanarak yumusayincaya degin yaklasik 90

dakika pisir. Et suyuna sicak su ekleyerek 4 1/2 su bardagina tamamla, et

nohut karisimina ekle, dövme ve tuz koy, dövme yumusayip kabarincaya

kadar 50-60 dakika pisir, üzerine eritilmis yagi gezdir, peçete koyup 20

dakika dinlendir, servis tabagina al, kara biber serp.

No comments:

Post a Comment