Monday, September 17, 2012

Turşulu Ördek Tarifi



Turşulu Ördek nasıl yapılır ?

Turşulu Ördek Mutfak: Türk Mutfağı.

Turşulu Ördek Yapım Zorluğu: CokZor

Turşulu Ördek Gerekli Malzemeler;

iç pilav için :

1 baş soğan

50 gr tereyağı

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 su bardağı pirinç

1 kahve fincanı badem

1 çorba kaşığı fıstık

tuz, karabiber

yemek için :

iki kilo lahana turşusu (veya lahana)

1 baş soğan

150 gr margarin

kırmızı biber

150 gr tereyağ

tuz, karabiber

Turşulu Ördek Tarifi;

Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Turşulu Ördek No: 260

No comments:

Post a Comment