
Malzeme Listesi;
- 10 adet Tavuk Baget
- 1 Paket Makarna
- 1 Salkım Domates
- 1 Çay Bardağı Biberli Zeytin
- 1 Çay Bardağı Siyah Zeytin
- 1 Tutam Fesleğen
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Kase Parmesan Peyniri
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Tavuk bagetleri fırın tepsinin içerisine alıyoruz. Üzerine Sıvıyağ, karabiber, tuz ve biberiyeyi atıp harmanlıyoruz. Harmanladığımız bagetleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Diğer yandan makarnayı haşlıyoruz. Domatesleri közlüyoruz. Kabuklarını soyup doğruyoruz. Tavanın içine zeytinyağı döküyoruz. Doğranmış sarımsağı ve domatesi zeytinyağında soteliyoruz.
Dilim dilim doğradığımız zeytinleri, fesleğeni, tuzu ve karabiberi ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Sos hazır olduktan sonra hazır olan makarnaları sosun içerisine döküp karıştırıyoruz.
Makarnayı servis tabağının içine alıyoruz. Üzerine permesan peynirini serpiyoruz. Son Olarak pişen bagetleri de tabağın kenarlarına koyup servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)
No comments:
Post a Comment